Skip to main content

Laserové gravírování plastů za pohybu

Jak funguje laserové gravírování plastů

Laserové gravírování je technologie, která zahřívá povrch plastu koncentrovaným paprskem světla. Tím se plast taví, odpařuje nebo mění barvu, což umožňuje vytvořit trvalé značení. Gravírování obvykle probíhá na statických dílech, které musí být v předepsané vzdálenosti od objektivu laseru, tzv. „ohnisku“.

Gravírování za pohybu – MARK ON THE FLY

Většina laserových gravírovacích strojů značí statické díly. Nicméně technologie MARK ON THE FLY umožňuje gravírování i na dílech v pohybu. Systém je vybaven enkodérem pro snímání rychlosti a patentovaným řídicím prvkem, který zajišťuje přesnost značení při vysokých rychlostech. Tato metoda je vhodná pro průmyslové linky, kde je třeba značit velké množství produktů rychle a efektivně.

Výhody laserového gravírování

  • Přesnost a detail: Vysoká přesnost umožňuje gravírovat složité vzory, texty a loga.
  • Trvalost značení: Gravírování je odolné vůči otěru, chemikáliím a UV záření.
  • Rychlost a efektivita: Díky funkci MARK ON THE FLY lze značit i za pohybu.
  • Univerzálnost: Lze aplikovat na různé plasty, například akrylát nebo polykarbonát.
  • Ekologický proces: Nevyžaduje použití chemikálií či inkoustů.

Kde se laserové gravírování používá

Laserové gravírování plastů se uplatňuje v automobilovém průmyslu pro značení dílů a ovládacích prvků, v elektronice pro označování součástek, v reklamním průmyslu pro personalizované předměty a v lékařství pro zdravotnické přístroje a obaly.

Gravírovací stroje Telesis

Stroje od Telesis Technologies, Inc. nabízejí kvalitní a efektivní řešení pro různé aplikace. Díky funkci MARK ON THE FLY jsou ideální pro značení v náročných a rychlých výrobních procesech.

Naši zákazníci

Více referencí >